NORDLYS OG MIDNATTSOL

Ramsalt hav som piskes opp av et av plutselige polare lavtrykk. Speilblankt hav badet i midnattsol, så langt øyet kan se. Mystiske tåkeangrep eller flammende nordlys i et utrolig fargespekter. Dette er bare noe av naturopplevelsene Laukvik kan tilby.  

LAUKVIK I LOFOTEN

Et levende fiskevær


I Laukvik er det ikke plass til mange turister, men de som kommer hit blir tatt spesielt godt vare på. De som besøker bygda vår blir godt kjent med menneskene og kulturen som lever i folket her. Bygda har et lite, men koselig serveringsted med alle rettigheter. På kaffebrenneriet kan mann kjøpe spennende kaffe fra flere verdensdeler, og i havna ligger ofte fiskebåter med blodfersk fangst.

I Laukvik kan du blant annet fiske fra båt eller med stang og virkelig kjenne på storhavet, gå på fotturer i de ville fjellene, på stier hvor du slipper å gå i kø med andre turister, vasse på ei enslig strand, padle mellom små uberørte øyer eller kanskje du bare vil nyte midnattssola fra et hvitskurt svaberg - mulighetene og naturopplevelsene er mange.

Laukvik har mye å by på sommer som vinter. 
Her er galleri og museum samt et polarlyssenter hvor du kan få høre foredrag om nordlyset. Flere spisesteder i området tilbyr lokal mat i toppklasse.

Norges minste kulturhus med humoristiske utstillinger og happenings ligger i sentrum. Her finner man også en liten kolonialbutikk, samt den erværdige væreiergården som mange mener er en av Nord-Norges best bevarte kulturskatter. I Væreiergården kan man nyte de fantastiske dekorasjonsmalte rommene fra Laukviks storhetstid på begynnelsen av 1900 tallet og samtidig få omvisning og høre historien om gruvedriften i bygdas stolte fjell "Matmora".

I Laukvik er samfunnshuset vårt naturlige samlingspunkt. Laukvikværingene er stolte av dette store huset som vitner om bygdas samhold og gode dugnadsånd. I Samfunnshuset arrangeres revyer og festligheter gjennom hele året, og når Laukvikdagan går av stabelen den første helga i juli hvert år myldrer det av liv og røre i og rundt samfunnshuset.

 

Sommer i Laukvik

Det er sommer når ungdommen hopper i havet fra kaia
 

KONTAKT OSS

Laukvika rorbuer
8315 Laukvik i Lofoten
post@laukvikarorbuer.no
+47 913 07 517